V ateliéri KLENOTA pevne veríme, že šperky sú tie najlepšie darčeky. Prečo? Pokiaľ zvolíte šperk z kvalitných materiálov ako zlato, diamanty, drahokamy alebo pravé perly, udrží si svoju krásu desiatky rokov a stane sa z neho celoživotná pripomienka lásky a krásnych spoločných chvíľ. Podľa zvoleného motívu alebo farby kameňa v sebe môže niesť aj hlbšiu symboliku a vyjadriť viac ako len slová.

Všetky šperky KLENOTA vznikajú ručne priamo v našom pražskom ateliéri. Ku každému nákupu dostanete certifikát pravosti a dizajnovú krabičku a v rámci servisu získate aj celoživotné čistenie šperkov zadarmo. Doba na výmenu či vrátenie šperku je navyše predĺžená na 100 dní pre všetky predvianočné nákupy.

Každé dievča aj žena má svoj jedinečný vkus a štýl. Vybrať ten pravý šperk tak niekedy nie je ľahké. Aby sme vám vianočné hľadanie a rozhodovanie čo najviac uľahčili, pripravili sme pre vás prehľadného sprievodcu s nápadmi na darčeky podľa ceny, netradičné darčeky aj darčeky podľa toho, komu sú určené:

Tipy na originálne darčeky

Radi by ste darovali niečo skutočne jedinečné a premýšľate, ako zo šperku urobiť originálny darček? Môžete využiť možnosť gravírovania a nechať do šperku, napríklad do hladkého medailónu, vyryť krátky odkaz, jednoduchý symbol alebo významný dátum. Ďalším obľúbeným spôsobom personalizácie darčeka je výber drahokamu podľa dátumu narodenia: môžete sa inšpirovať zverokruhom aj tzv. birthstones. Vybrať môžete tiež jedinečný motív, ktorý má pre obdarovanú zvláštny význam: napríklad anjelika, kľúč alebo krížik.

náhrdelník s diamantovým medailónom zo žltého 14-karátového zlata - KLENOTA prívesky na náhrdelník zo žltého zlata - KLENOTA

Vianočné darčeky podľa ceny

Možno zatiaľ nemáte presnú predstavu, aký šperk by ste chceli kúpiť, a hlavným je pre vás v tejto chvíli rozpočet. Krásny šperk sa dá zaobstarať v rôznych cenových kategóriách. V našej ponuke nájdete ako elegantné minimalistické šperky, ktoré sa dajú skvele kombinovať a hodia sa na každodenné nosenie, tak výnimočné luxusné šperky s neprehliadnuteľnými diamantmi, drahokamami či perlami.

Tipy na darčeky pre ženy

Každá žena je jedinečná a má svoj štýl, v ktorom sa cíti dobre. Jedna na seba rada pritiahne pozornosť výraznými farbami a doplnkami, iná dáva prednosť nenápadnej, ale premyslenej elegancii, a ďalšia zase rada experimentuje a je každý deň iná.

Vybrať darček pre ženu je jednoduchšie, než sa zdá. Stačí si všímať detailov: aké oblečenie najradšej nosí? Oblieka a zdobí sa skôr výrazne, alebo jednoducho? Dáva prednosť šatám, alebo športovému oblečeniu? Nosí viac šperkov a rada ich kombinuje? Aké má koníčky? Športuje často? Alebo trávi celé dni v práci, kde nemôže nosiť prstene? Nosí náušnice (a nosí stále tie isté, alebo ich strieda)? Keď si zodpoviete tieto otázky, bude jasnejšie, či ísť skôr cestou romantického náhrdelníka so srdiečkom z ružového zlata, minimalistických napichovačiek s diamantmi, alebo napríklad výrazného prsteňa s farebným drahokamom.

diamantový náhrdelník zo žltého zlata - KLENOTA

VYBRAŤ DARČEK PRE ŽENU

Vianočný darček pre priateľku

Šperk je skvelý spôsob, ako vyjadriť, že vám na priateľke záleží a beriete váš vzťah vážne. Môžete ním aj pomyselne otvoriť ďalšiu spoločnú kapitolu: napríklad začiatok spoločného bývania alebo manželstva. Výber šperku pre priateľku teda bude odrážať to, čo ním chcete povedať. Môže to byť napríklad drobný minimalistický šperk ako „mám ťa rád“, náhrdelník s kľúčom ako „chcel by som s tebou bývať“, promise ring s drahokamom ako „chcem byť len s tebou“ alebo zásnubný prsteň ako „vezmeš si ma?“

VYBRAŤ DARČEK PRE PRIATEĽKU

Vianočný darček pre manželku

Prekvapte tento rok svoju ženu namiesto praktického darčeka, ktorý potrebuje, niečím krásnym, čo jej bude robiť radosť desiatky rokov. Môžete sa držať osvedčenej klasiky a zvoliť náušnice alebo náhrdelník s diamantmi, doplniť niektorý šperk, ktorý už má, ladiacim kúskom do súpravy (napríklad smaragdový prsteň k náušniciam) alebo vybrať originálny šperk či luxusnú súpravu na zvláštne príležitosti.

sada diamantových šperkov zo zlata - KLENOTA luxusný diamantový prsteň so smaragdom - KLENOTA

VYBRAŤ DARČEK PRE MANŽELKU

Vianočný darček pre mamičku

S darčekmi pre rodičov to niekedy býva náročné – stále dookola vás presviedčajú, že nič nepotrebujú, hlavne keď sme spolu a sme zdraví. A majú samozrejme svojim spôsobom pravdu. Ak ich prekvapíte krabičkou so žiarivým šperkom, verte, že budú mať určite radosť a pri každom pohľade na tento darček si spomenú na krásne spoločné chvíle a na svojich najbližších.

VYBRAŤ DARČEK PRE MAMIČKU

Vianočný darček pre babičku

Naše babičky väčšinou žijú veľmi prakticky, a samy si radosť niečím drahším „len tak pre parádu“ neurobia. O to viac ich krásnym šperkom môžete potešiť. Iste ho budú s láskou nosiť pri každej vhodnej príležitosti. Ponúka sa predovšetkým klasická, nadčasová elegancia v podobe perlových náhrdelníkov a náušníc alebo zlatých šperkov s rubínmi či granátmi.

VYBRAŤ DARČEK PRE BABIČKU

Vianočný darček pre kamarátku

Vybrať originálny darček pre blízku kamarátku väčšinou nebýva až taký oriešok. Poznáte sa veľmi dobre, viete, čo má rada, čo sa jej páči… ale prekvapivo mnoho žien si šperk ako darček spája predovšetkým s partnerom či manželom, prípadne s deťmi, a vôbec ich nenapadne možnosť darovať šperk aj kamarátke. Inšpirovať sa môžete aktuálnym trendom minimalizmu, skvelou voľbou sú napríklad jemné retiazkové náramky alebo napichovacie náušnice.

minimalistické diamantové náramky zo zlata - KLENOTA

VYBRAŤ DARČEK PRE KAMARÁTKU

Vianočný darček pre sestru

Oslávte súrodenecké puto žiarivým darčekom, ktorý bude večnou pripomienkou vášho blízkeho vzťahu. Môžete zvoliť napríklad rovnaký drahokam alebo podobný motív šperku, ako nosíte vy, a tak toto jedinečné spojenie symbolicky vyjadriť. Pokiaľ má vaša sestra rada skôr elegantnú klasiku, zvoľte diamantový prívesok alebo náušnice kruhy, ak dáva prednosť farbám a experimentovaniu, inšpirujte sa našimi minerálnymi náramkami.

VYBRAŤ DARČEK PRE SESTRU

Vianočný darček pre dcéru alebo vnučku

Z vašej malej dcérky či vnučky pomaly – a vlastne dosť rýchlo – rastie dospievajúca slečna, možno už dokonca mladá žena. Šperk predstavuje skvelý spôsob, ako osláviť míľniky na ceste k dospelosti a vlastnému, nezávislému životu. Ako darčeky pre tínedžerov sa ponúkajú napríklad prvý šperk s diamantom alebo perlové náušnice. Môžete zvoliť aj hravý motív v podobe kvietku, kľúča či vtáčika, alebo naopak skôr klasickejší, minimalistický dizajn, s ktorým vaša dcéra alebo vnučka symbolicky vykročí z detstva do dospelosti.

diamantové šperky z bieleho zlata - KLENOTA zlatý náhrdelník so srdcom - KLENOTA

VYBRAŤ DARČEK PRE DCÉRU/VNUČKU

Tipy na darčeky pre deti

Darčeky, ktoré nás sprevádzajú od detstva až do dospelosti a možno ich neskôr odovzdáme ďalšej generácii, majú naozaj špeciálny význam. Môže to byť hračka alebo obľúbená kniha, veľmi často ide aj o prvé detské náušnice. Šperk právom patrí medzi obľúbené voľby, či už vyberáme darček pre mladú slečnu alebo darček pre bábätko. Okrem náušníc sa najmä pre staršie deti hodia aj náhrdelníky s originálnymi príveskami v tvare vtáčika, hviezdičky alebo napríklad anjelika.

diamantový prívesok Polaris v bielom zlate - KLENOTA

VYBRAŤ DARČEK PRE DIEŤA