Krst symbolizuje znovuzrodenie dieťaťa a začiatok jeho cesty k viere. Väčšinou ide o prvú slávnostnú udalosť v živote bábätka. Prítomní bývajú krstní rodičia a najbližšia rodina. Ako darček ku krstinám sa skvele hodí zlatý šperk, ktorý sa jedného dňa stane výnimočnou pripomienkou tohto významného momentu.

Napriek tomu, že ide o dar pre bábätko, nezabúdajte na to hlavné: venujete predovšetkým spomienku, nemusíte sa teda obmedzovať na detské motívy. Aby sme vám vyberanie uľahčili, pripravili sme pre vás niekoľko tipov.

náramek pro dceru a maminku z bílého 14k zlata - KLENOTA

Jednoduché retiazky a náramky – univerzálny šperk na celý život

Zlaté retiazky môžete venovať bábätku bez ohľadu na pohlavie. Jemná retiazka z ružového zlata pristane malej školáčke, dospievajúcej slečne aj dospelej žene. Môže ju nosiť samostatne a časom k nej napríklad pridá prívesok podľa svojho vkusu.

Pre chlapcov odporúčame zvoliť skôr masívnejšie retiazky v bielom alebo žltom zlate. Prepletené alebo striedajúce sa očká širšej retiazky pôsobia sofistikovaným dojmom.

Klasické retiazky sa často darujú spolu so zlatým náramkom ako súprava. Jednoduchý retiazkový náramok ale môžete venovať aj samostatne. Symboliku vášho darčeka krásne podčiarkne drahokam zvolený podľa znamenia zverokruhu. Pokiaľ sa farbám chcete radšej vyhnúť a vybrať skutočne univerzálny darček, skvelým riešením bude náramok s diamantom.

náhrdelník s přívěskem jahoda ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA zlatý náramek se srdíčkem pro holčičku - KLENOTA

Originálna rytina: dodajte darčeku osobné kúzlo

Darček od krstnej mamy alebo krstného otca získa na jedinečnosti, ak vyberiete šperk vhodný na gravírovanie a necháte do neho vyryť odkaz, ktorý si vaše krstňa prečíta až za niekoľko rokov. Môže to byť napríklad dátum, venovanie, krátke motto, jednoduchý symbol

K rytine sa hodia najmä náramky a náhrdelníky s pozdĺžnou doštičkou, veľmi obľúbené sú aj prívesky v tvare srdca alebo medailóniky. Zlaté medailóniky navyše symbolizujú vernosť, lásku a úctu. A vďaka minimalistickému dizajnu sa hodia pre chlapcov aj dievčatá.

zlatá medailonek s diamantem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA

Náušnice ako prvý pravý šperk

Medzi typické prvé darčeky pre malé dievčatká, či už ku krstinám, alebo napríklad k narodeniu, patria prvé náušničky. V ponuke KLENOTA nájdete zlaté detské náušnice v mnohých hravých dizajnoch, ktoré malým slečnám pristanú a robia im radosť. A vďaka zapínaniu typu brizúra nehrozí, že sa pri detskom šantení náušnice stratia.

Mnoho dnešných rodičov ale necháva svoje dcéry, aby si o prepichnutie uší rozhodli samy, až budú staršie. Môžete teda myslieť dopredu a rovno vybrať minimalistické zlaté kruhy alebo napichovačky. Drobné diamanty alebo perly budú krásnym základom šperkovnice vášho krstňaťa.

zlaté náušnice pro holčičku - KLENOTA dětské náušnice na zapínání na brizuru v růžovém zlatě - KLENOTA

Šperk plný významov: symboly a tradície

Niektoré tvary v sebe už po stáročia, či dokonca tisícročia nesú hlboké významy. Ku krstinám ako kresťanskej tradícii sa ponúka náramok alebo náhrdelník zdobený krížikom. Symbol viery a lásky môžete venovať aj v podobe zlatého anjelika alebo šperku so srdiečkom.

Počuli ste už o tanzanite? Tento drahokam objavený domorodými Masajmi až v roku 1967 si veľmi rýchlo získal obrovskú obľubu a býva dokonca označovaný za kameň 20. storočia. Hovorí sa mu aj kameň zrodenia a šperk s tanzanitom sa stal typickým darčekom pre prvorodené deti. Na oslavu výnimočnej chvíle, ako sú krstiny, sa tanzanity dokonale hodia, sú totiž samy veľmi vzácne a výnimočné.

náhrdelník z bílého zlata s tanzanitem a diamantem - KLENOTA