Prichádza jar a s ňou sa prebúdza aj hravosť, zamilovanosť a romantika, ľahkosť a jemnosť. V tomto duchu sa nesie nová autorská kolekcia KLENOTA s názvom Petite. Mieša sa v nej decentná elegancia a dizajnové prvky v podobe netradičných diamantových výbrusov. Názov Petite napovedá, že aj v tých najmenších detailoch sa môže skrývať veľký význam a krása.

Oslnivá žiara diamantov

V kolekcii Petite nájdete dôkladne navrhnuté a starostlivo ručne vyrábané prstene z bieleho, žltého aj ružového zlata. Hlavnou hviezdou celého šperku sú diamanty v tzv. fancy výbrusoch. U luxusnejších modelov sú navyše ešte doplnené o drobné brilianty na obrúčke prsteňa. Poďme si jednotlivé výbrusy predstaviť bližšie.

Ovál

Oválny výbrus sa brilanciou aj ohňom podobá tomu okrúhlemu. Jeho výhodou je, že tzv. optimalizuje karátovú váhu, čo znamená, že kameň pôsobí zdanlivo väčší ako pri diamante okrúhleho výbrusu s rovnakou váhou.

Kvapka

Diamant vybrúsený do tvaru kvapky je veľmi špecifický a svojím tvarom sa nepodobá žiadnemu inému. Podobne ako pri ovále, môže diamant vo výbruse kvapky vyzerať väčší ako iné diamanty s rovnakou váhou.

Princess

Ako princess výbrus je označovaný štvorcový výbrus diamantu s ostrými rohmi. Tento výbrus je veľmi náročný na kvalitu kameňa aj precíznu prácu fasera. Obvykle totiž vyžaduje na dosiahnutie vysokej brilancie vybrúsenia do vyššieho počtu fazet.

Emerald

Smaragdový výbrus, označovaný niekedy aj ako emerald cut, je považovaný za jeden z najstarších výbrusov vôbec. Je charakteristický svojim obdĺžnikovým tvarom, skrátenými rohmi a širokou tabuľkou, ktorá spôsobuje až zrkadlovosť diamantu.

Srdiečko

Ikonický výbrus srdca je veľmi obľúbený, najmä pre šperky darované k rôznym výročiam alebo len tak z lásky. Hoci to možno nie je na prvý pohľad viditeľné, jedná sa o jeden z najnáročnejších tvarov na vybrúsenie a nákup samotný. Dôraz je kladený predovšetkým na symetriu s ostrou špičkou.

S láskou k ženskosti

Prstene z kolekcie Petite pôsobia veľmi jemne, žensky, mladistvo a sviežo. Majú v sebe rafinovanú eleganciu aj bezstarostnú ľahkosť. Sú ideálne na každodenné nosenie a vrstvenie s ďalšími prsteňmi, alebo ako nadčasové kúsky samy o sebe. Hodia sa ako darček z lásky, k narodeninám či k výročiu, ale aj ako promise alebo zásnubný prsteň.

OBJAVTE  CELÚ KOLEKCIU PETITE

Šperk ako symbol

V Ateliéri KLENOTA veríme, že životné okamihy, či už malé alebo veľké, si zaslúžia byť oslavované a pamätané. Pretože práve vo svete lásky sú to tie drobné gestá, malé prejavy náklonnosti a jemné detaily, ktoré robia najväčší rozdiel a vytvárajú nezabudnuteľné chvíle. A práve preto sme sa rozhodli vytvoriť kolekciu Petite – aby každá žena mohla nosiť so sebou symbol lásky, ktorý pripomína význam týchto drobných, ale dôležitých okamihov.