Puto medzi matkou a dcérou patrí medzi tie najsilnejšie. Každá mamička sleduje s úžasom, ako z jej malého dievčatka rastie žena. Dcéry zase vzhliadajú k mamičke s obdivom a milujú, keď s ňou môžu zdieľať svoje zážitky.

Tento krásny, hlboký vzťah sa dá symbolicky vyjadriť pomocou ladiacich šperkov pre matky a dcéry. Vďaka nim obe cítia vzájomné spojenie a lásku, aj keď práve nie sú spolu. Ako môžu tieto šperky vyzerať a kedy je vhodné ich darovať? To vám vysvetlíme v nasledujúcom článku.

náhrdelník a náušnice s diamantovým srdcom zo žltého 14-karátového zlata - KLENOTA Náramok s diamantovým srdcom zo žltého 14-karátového zlata - KLENOTA

Ako vybrať šperky pre matku a dcéru

Odporúčame zvoliť taký dizajn, ktorý nie je vyslovene detský. Krásna pripomienka vzťahu s mamičkou tak vydrží dcére až do dospelosti. Spojovacím prvkom tak môže byť napríklad jednoduchý tvar alebo napríklad rovnaká farba drahého kameňa.

Skvele sa hodí napríklad motív srdiečka, ktoré vyjadruje lásku a oddanosť a pristane ženám všetkých vekových kategórií. Zvoliť môžete aj motív hviezdy, symbol nekonečna alebo geometrické tvary, ako je trojuholník alebo kruh. Pekne pôsobí aj náhrdelník s medailónikom. Dokonalým spoločným doplnkom bude aj šperk s farebným drahokamom.

Zlatý šperk pre matku a dcéru - KLENOTA

Tipy na kombinácie šperkov pre mamičku a dcéru:

Šperky pre matku a dcéru z pravého zlata - KLENOTA Zlaté náhrdelníky s hravými príveskami - KLENOTA

Pri akej príležitosti matku a dcéru obdarovať

Šperky môžete darovať rovno k narodeniu dieťaťa. Je totiž zvykom, že muž venuje žene po pôrode šperk a malé dievčatko zase získava svoj prvý pamätný talizman „do kolísky“. Vodidlom na vytvorenie ladiacej súpravy môže byť výber detských náušníc pre bábätko, ktorých motív sa potom objaví aj na šperku pre mamičku.

Ďalšou vhodnou príležitosťou sú narodeniny mamičky alebo dcéry. A nakoniec, prečo (si) neurobiť radosť len tak? Dajte si najavo, ako sa máte rady, a vyberte si svoju súpravu spoločne.

Zlaté náušnice a diamantový náhrdelník - KLENOTA